Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι τελευταίες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές ???

Μπορεί να φτάνουμε στο τέλος του χρόνου, μπορεί όλα τα σπίτια να είναι στολισμένα αλλά εμείς θέλουμε όσο είμαστε ακόμα στο κλίμα των γιορτών να φτιάξουμε κι άλλες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.


Ο κατακόκκινος χιονάνθρωπος μας και το μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε χάρτινο πιάτο!!
Ο χιονάνθρωπος είναι απο φελιζόλ και τον αγόρασα απο τα γνωστά καταστήματα. 
Για να τον φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας  θα χρειαστείτε τέμπερες, πινέλο , ασημόσκονη ή χρυσόσκονη ή ότι εσείς έχετε, ματάκια, κόλλα, γαρύφαλλο για τη μύτη και τα κουμπιά και για κασκόλ εγώ είχα αυτό το άσπρο κορδονάκι με τα πον πον, εσείς μπορείτε να βάλετε κάποια κορδέλα.
'Έτοιμος ο χιονάνθρωπος. 

Για το μικρό Χριστουγεννιάτικο δεντράκι μας θα χρειαστούμε ένα χάρτινο πιάτο, σύρμα πίπας σε πράσινο χρώμα, βαμβάκι, κόλλα και διάφορα μικρά διακοσμητικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι ή μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς.
Βήμα 1: Παίρνουμε το σύρμα πίπας που έχουμε και τα κάνουμε σαν μικρές στρογγυλές μπαλίτσες.
Βήμα 2: Βάζουμε κόλλα στο πιάτο μας και ξεκινάμε να κολλάμε το σύρμα πίπας απο κάτω προς τα πάνω, ΄ώστε να σχηματιστεί ένα δέντρο.
Βήμα 3: Κολλάμε γύρω γύρω απο το πιάτο το βαμβάκι μας και στη συνέχεια βάζουμε τα διακοσμητικά μας πάνω στο δέντρο και στο χιόνι. Εγώ είχα κάποια αστεράκια και δωράκια και τα έβαλα στο δέντρο. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και λίγη ασημόσκονη πάνω απο το βαμβάκι.
Έτοιμο και το μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, τόσο απλά και τόσο εύκολο που τα παιδιά θα μπορέσουν να το κάνουν ολομόναχα και μετά θα νιώσουν απίστευτη χαρά και ικανοποίηση για αυτό που δημιούργησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου