Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιλιά!!!

Η ελιά ένα δέντρο που υπάρχει άφθονο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει γειτονιά στην Αθήνα που να μην έχει έστω και μια μικρή ελίτσα. Εμείς όμως πιάσαμε δουλειά και φτιάξαμε την υπέροχη ελιά μας..για να ξεκινήσουμε τη συγκομιδή. Άλλη μια χειροτεχνία που θα λατρέψει το παιδί σας!!




.Τα υλικά μας είναι πολύ απλά: Μια μέρα που θα έχετε βγεί βόλτα με το μικρό σας,μπορείτε να τον προτρέψετε,να ψάξει να βρεί κομμάτια απο τους κορμούς των δέντρων.Να κόψετε παρέα κάποια κλαδάκια απο μια ελιά. Ένα άσπρο κανσόν χαρτόνι, μαύρο γκοφρέ χαρτί, ένα καλαμάκι απο σουβλάκι, και ένα δίχτυ ή ένα τούλι που μπορεί να σας έχει μείνει απο κάποια βάπτιση ή γάμο,και φυσικά κόλλα.
Κόβουμε το άσπρο χαρτόνι σε διαστάσεις Α4, δίνουμε στο παιδί να κόψει με το χέρι του και να φτιάξει μικρές μπαλίτσες που θα είναι οι ελίτσες μας. Δίνουμε στο παιδί να κολλήσει το κομμάτι απο τον κορμό και στη συνέχεια να κολλήσει τα κλαδιά. Αφού το αφήσουμε να στεγνώσει λίγο η κόλλα,μπορεί να συνεχίσει να κολλάει,τους καρπούς που έφτιαξε ο ίδιος απο γκοφρέ χαρτί, πάνω στα κλαδιά και κάποια κάτω ή όπως το παιδί θέλει.Δίπλα απο το δέντρο μπορεί να κολλήσει το καλαμάκι απο το σουβλάκι και το δίχτυ για να αρχίσει η τέλεια διαδικασία της συγκομιδής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου