Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το αυθεντικό παιχνίδι!!

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ίδρυμα  Ωνάση, ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι είναι:


Το αυθεντικό παιχνίδι
για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Από την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012Χώρος πολλαπλών λειτουργιών
Κύκλος κατά το 2012
Τις Κυριακές 7, 14 & 21 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου 2012 (ώρες: 12:30-14:00).
Η πρώτη συνάντηση είναι και για τους γονείς.

Κύκλος κατά το 2013
Τις Κυριακές 17 & 24 Φεβρουαρίου και 3 & 10 Μαρτίου 2013 (ώρες: 12:30-14:00).
Η πρώτη συνάντηση είναι και για τους γονείς.

Παίζουμε στο επίπεδο των παιδιών, στο ύψος τους, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα.
Το αυθεντικό παιχνίδι, με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη-λεκτικό τρόπο, καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επαφή με τον εαυτό, τους άλλους και το περιβάλλον, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής.
Μέσα από το αυθεντικό παιχνίδι, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση του παιδιού, ενώ σε επόμενο χρονικό στάδιο η ελεύθερη δημιουργική έκφραση συνδυάζεται με κινητικές, εικαστικές και συμβολικές δραστηριότητες. Όλο αυτό λειτουργεί για τους συμμετέχοντες ως μια εμπειρία αυτογνωσίας, διεύρυνσης της εικόνας του εαυτού, ενδυνάμωσης της εικόνας του σώματος, ενίσχυσης της νοητικής και συναισθηματικής νοημοσύνης.
Στον κύκλο των συναντήσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή και γνωριμία με το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά και διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης. Σε μία συνάντηση, οι ήχοι του βιολιού και του πιάνου θα εμπλουτίσουν την έκφραση της δημιουργίας, της κίνησης και της χαράς των παιδιών. Ο βιωματικός χαρακτήρας των συναντήσεων θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία μετάβασης της εμπειρίας τους σε πράξη.
Ο κύκλος των τεσσάρων συναντήσεων απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών). Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ενθαρρυνθούν –με σεβασμό στην προσωπικότητά τους– να συμμετάσχουν σε παιχνίδια έκφρασης, δημιουργικότητας και κίνησης. Θα εκφραστούν ελεύθερα, χρησιμοποιώντας τα χρώματα, τον πηλό, τις λέξεις, τους ήχους, το σώμα. Όσο κάθε παιδί ανακαλύπτει τους προσωπικούς του τρόπους έκφρασης, τόσο αναδεικνύεται η μοναδικότητά του. Ταυτόχρονα, μέσα από την ομαδική εργασία τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με ευγένεια και αλληλοσεβασμό, βελτιώνοντας και καλλιεργώντας έτσι τις σχέσεις τους με συνομηλίκους και κατ’ επέκταση με την οικογένειά τους.
Απευθύνεται σε:
Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών)
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορούΜαρία Κολιοπούλου, τις ψυχολόγους και ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου και τη μουσικό Σοφία Παπαδημητρίου.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Tηλ:  213-017-8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
Κόστος συμμετοχής:
45€ το κάθε παιδί και για τις τέσσερις συναντήσεις (υποχρεωτική συμμετοχή)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου